Mladí chovatelia súťažili v Topoľčanoch

Už 19-ty krát sa stretli mladí chovatelia na celoslovenskej súťaži, aby si nielen preverili vedomosti, ktoré majú s chovom rôznych druhov a plemien zvierat, ale aj z dôvodu, aby sa stretli s rovesníkmi z celého Slovenska a prežili príjemný predĺžený víkend. Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora bola už tradične pri tomto podujatí, nakoľko si nielen uvedomujeme, že je dôležité, aby sa mládež venovala chovateľstvu, ale tieto aktivity aj podporujeme.
 
 
O tom, že o chovateľstvo je záujem u mládeže svedčia aj stabilné počty súťažiacich, ktorí sa každoročne zúčastňujú vedomostných súťaží, pričom tí najlepší z oblastných kôl postupujú až na to národné resp. celoslovenské.
 
Vďaka dlhoročnej tradícii si však mládež zo Slovenska „meria sily“ s chovateľmi z Čiech, keď na základe stanoveného kľúča postupujú najlepší na medzinárodné kolo, ktoré jeden rok organizuje Slovensko a v ďalšom roku Česká republika. V tomto roku sa tí najlepší mladí chovatelia zo Slovenska zúčastnia na súťaži v Českých Poběžovicích.
 
 
Viac informácií o podujatí nájdete v prílohe.
 
Blahoželáme všetkým súťažiacim a prajeme im veľa chovateľských úspechov.

 

Dokumenty na stiahnutie

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce