Preddavky na priame platby so zameraním na podporu živočíšnej produkcie

PPA začala vyplácať slovenským farmárom preddavky na priame platby so zameraním na podporu živočíšnej produkcie. V najbližších dňoch budú žiadateľom, ktorým boli zaslané tieto preddavky, doručené oznámenia o poskytnutí zálohovej platby. Viac ako 23 miliónov eur si rozdelí 4 584 slovenských poľnohospodárov.
 
 
Pôdohospodárska platobná agentúra začala vyplácať preddavky na viazané priame platby v podporných schémach na chov bahníc, jariek a kôz v sadzbe 18,04 eur, na výkrm vybraných kategórií hovädzieho dobytka v sadzbe 227,23 eur a na kravy chované v systéme s trhovou produkciou mlieka v sadzbe 288,95 eur. 
 
Ďalšie platby priamych podpôr na základe žiadostí podaných v roku 2018 bude platobná agentúra schvaľovať v súlade s článkom 75 ods. 1 NEPR (EÚ) č. 1306/2013 po 1. decembri 2018. Predpokladom je ukončenie overovania podmienok oprávnenosti na platbu ako aj pravidiel krížového plnenia administratívnymi kontrolami doplnenými kontrolami na mieste.

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce