Zomrel bývalý ústredný riaditeľ SPPK Ján Vajs

V stredu 15. septembra 2021 približne o 12:30 nás vo veku 68 rokov navždy opustil Ing. Ján Vajs. Ján Vajs bol známy aktívnym spôsobom života, jeho náhly a nečakaný odchod počas cyklotúry za malužinským kameňolomom smerom na Svidovské sedlo je tak akoby prirodzeným zakončením toho, čomu sa po celý život venoval. Vášnivý cestovateľ a dobrodruh svoj cieľ však už nedosiahol. Posledná rozlúčka s niekdajším ústredným riaditeľom SPPK bude v sobotu 18. septembra o 13:00 hod. v Dome smútku v Liptovskom Mikuláši.

Jedna z posledných fotografií Jána Vajsa

Jeho veľkou vášňou bolo esperanto, ktorému sa venoval od roku 1982. V roku 1997 bol jedným zo spoluzakladateľov Slovenskej esperantskej federácie (SKEF), ktorej v rokoch 1998 až 2001 predsedal. Neskôr pôsobil ako tajomník Liptovského esperantského klubu a ako viceprezident LKK 101. svetového kongresu esperanta (2016).

Ján Vajs dlhé roky pôsobil na Ministerstve pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR aj v pozícii generálneho riaditeľa sekcie poľnohospodárstva. V rokoch 2003 až 2011 zastával funkciu ústredného riaditeľa SPPK.

Česť jeho pamiatke.
 

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce