Agropotravinári poďakovali zdravotníkom

Slovenskí poľnohospodári a potravinári v aktuálnom týždni darovali na viacerých miestach mikulášske balíčky a vynikajúce potravinárske produkty z ich regiónov slovenským lekárom, zdravotným sestrám a zdravotnému personálu. Takouto formou sa im chceli úprimne poďakovať za ich obetavú prácu počas pandémie. Súčasťou projektu je aj výzva našim poľnohospodárom a potravinárom, aby ak môžu, išli darovať krv.

Mikulášske balíčky a mliečne výrobky darovali agropotravinári z RPPK Levice zamestnancom covidového oddelenia a vakcinačného centra Nemocnice Agel Levice. Ďalšími balíčkami obdarovali zamestnancov mobilných odberových miest v Šahách a Želiezovciach.



Poďakovanie vo forme potravinových balíčkov odovzdali aj agropotravinári z GPPK Rimavská Sobota vo Všeobecnej nemocnici v Rimavskej Sobote na internom oddelení, ktoré je aktuálne reprofilizované na covidové oddelenie. 

Zástupcovia RPPK Trnava odovzdali pracovníkom covid oddelenia Fakultnej nemocnice Trnava dar regionálnej komory a aj ďakovný list predsedu RPPK Trnava Olivera Šiatkovského, v ktorom v mene poľnohospodárov a potravinárov regiónu vyjadril poďakovanie za vysoké nasadenie zdravotníckych pracovníkov pri záchrane zdravia a životov našich občanov.

V Bratislave sme na Mikuláša potešili vynikajúcimi slovenskými jablkami zamestnancov Kliniky infektológie a geografickej medicíny na Kramároch. 

Budúci týždeň sa ešte pridajú aj agropotravinári v Banskej Bystrici a Brezne, ktorí rovnako poďakujú potravinárskymi produktami zdravotníkom v ich regióne.

Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora tiež vyzvala svojich členov, aby okrem darovania potravín vyjadrili solidaritu aj darovaním krvi pre pacientov. Počet darcov krvi totiž práve pre ochorenie COVID-19 výrazne klesol. Návod na to, ako darovať krv nájdete aj na tomto odkaze.
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce