V Ranných správach RTVS o potravinárstve

V Ranných správach RTVS sme hovorili o najnovších dopadoch vojny na Ukrajine na agropotravinársky sektor. Potravinári majú 4 požiadavky na vládu SR, ktoré sa týkajú vyššieho financovania potravinárskeho spracovateľského odvetvia. 

Okrem zlepšenia podnikateľského prostredia v čase vojny, ktoré môže urobiť vláda SR pre agropotravinárov, sa Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora snaží presvedčiť aj európskych politikov o potrebe aspoň dočasného odloženia environmentálnych cieľov EÚ pre vojnu na Ukrajine. 

Práve dnes - 27. apríla - rokuje vedenie SPPK s predstaviteľmi európskych inštitúcií a eurokomisárom pre poľnohospodárstvo a rybolov o záveroch Bratislavskej deklarácie a komuniké, ktoré sme spolu s ďalšími európskymi agropotravinárskymi samosprávami prijali 1. apríla v Bratislave. 

Aj o tom sme hovorili v Ranných správach RTVS. 

Reláciu si môžete pozrieť TU. 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce