Zomrel Ivan Gróf, ktorý celý svoj profesionálny život zasvätil hydinárskemu odvetviu

V sobotu 14. mája 2022 sme sa v Nitre navždy rozlúčili s dlhoročným pracovníkom slovenského agropotravinárstva Ing. Ivanom Grófom, ktorý nás nečakane opustil vo veku 55 rokov.

Ing. Ivan Gróf celý svoj profesionálny život zasvätil hydinárskemu odvetviu. Narodil sa 1.apríla 1967 v Bratislave. Detstvo a mladosť prežil v Stupave. Stredoškolské štúdium absolvoval na Strednej poľnohospodárskej školy v Ivanke pri Dunaji, kde sa počas štúdia zameral na chov hydiny. V roku 1989 ukončil štúdium na zootechnickom odbore Vysokej školy poľnohospodárskej v Nitre. Po absolvovaní štúdia nastúpil do spoločnosti Novogal Dvory nad Žitavou na pozíciu zootechnika, od roku 1996 tu pôsobil ako výrobný námestník riaditeľa. V roku 2002 prešiel do spoločnosti Hybrav Veľký Lapáš na pozíciu riaditeľa s výzvou zachrániť tento upadajúci podnik. Tu naplno využil svoje odborné a manažérske schopnosti a hydinársky podnik, zaoberajúci sa výkrmom kurčiat a produkciou vajec, pozdvihol a zabezpečil jeho rozvoj. V Hybrave pôsobil takmer 20 rokov. K svojej práci vždy pristupoval so zodpovednosťou jemu vlastnou a častokrát sa neváhal obliecť do montérok a gumákov, ak si to situácia vyžadovala a bolo potrebné vypomôcť aj priamo v chove hydiny. V novembri 2021 nastúpil do Liaharenského podniku Nitra na pozíciu výrobného námestníka, kde pracoval do mája 2022.

Ing. Ivan Gróf svoje schopnosti a bohaté profesionálne skúsenosti odovzdával aj v rámci aktívneho pôsobenia vo viacerých samosprávnych agropotravinárskych organizáciach. V rokoch 2007-2016 pôsobil v Dozornej rade Regionálnej poľnohospodárskej a potravinárskej komory v Nitre a následne v rokoch 2016-2022 bol členom predstavenstva RPPK v Nitre. V rokoch 2012-2022 bol predsedom Dozornej rady Únie hydinárov Slovenska, kde sa zapájal do mnohých aktivít zameraných na podporu a rozvoj chovu a spracovania hydiny na Slovensku. Počas svojho profesionálneho života aktívne spolupracoval aj so Slovenskou poľnohospodárskou univerzitou v Nitre a Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR. V Ing. Ivanovi Grófovi stráca naše agropotravinárstvo a  predovšetkým hydinárstvo zodpovedného pracovníka, špičkového odborníka a schopného manažéra.  

Česť jeho pamiatke.

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce