Rodinný deň v Maduniciach

Regionálna poľnohospodárska a potravinárska komora Trnava zorganizovala po dvojročnej covidovej pauze Rodinný deň v Maduniciach pre členov komory a ich rodinných príslušníkov.

Ešte pred covidovou pandémiou bol Rodinný deň v Madunicicach už tradičnou súčasťou agropotravinárskych podujatí na začiatku leta. Vedenie RPPK Trnava sa k tejto milej tradícii teraz nanovo vrátilo v posledný júnový deň, kedy sa zároveň končil školský rok. Symbolicky tak regionálna komora umožnila agropotravinárom a ich deťom rozlúčiť sa so školskými povinnosťami a odštartovať leto v prostredí Maduníc.

Predseda RPPK Trnava Oliver Šiatkovský uviedol, že rodinný deň sa v tomto roku koná pre poľnohospodárov v čase, keď sa začína žatva: „Žatvu naplánovať nikdy dopredu nevieme, tento rok sa začala až príliš skoro, než sme štandardne zvyknutí. Je len koniec júna a už vo viacerých južne položených lokalitách kosíme obilie. Práve preto som dvojnásobne rád, že tí, ktorí ešte nemáte žatvu v plnom prúde, ste k nám zavítali a stretli ste sa tu s nami, pretože o pár dní by už nebol taký veľký priestor na takéto neoficiálne posedenia," povedal Oliver Šiatkovský.

Ústredný riaditeľ SPPK Jozef Artim sa poďakoval za zorganizovanie tohto podujatia: „Takéto aktivity by mali pravidelne počas roka, pokiaľ to pandemická situácia dovolí, organizovať aj ďalšie regionálne poľnohospodárske a potravinárske komory. Prispeje to k väčšej súdržnosti členov komôr. Ľudia sa navzájom viac spoznajú a tým sa zintenzívni aj ich vzájomná spolupráca," naznačil potenciál takýchto podujatí Jozef Artim.

Súčasťou programu boli súťaže pre deti a dospelých, ktoré boli tradične pripravené s agropotravinárskou tematikou. Najmladšia generácia spotrebiteľov napríklad skákala v zemiakových vreciach, absolvovala poznávačku poľnohospodárskych plodín. Dospelí sa zase zabavili pri agropotravinárskom kvíze.

Ukážky kynológie a stále viac populárneho dog dancingu si pripravila SOŠ poľnohospodárstva a služieb na vidieku v Trnave. Ukážky viazania kvetín predviedli žiaci Spojenej školy Rakovice. O pohostenie sa postarali členovia Regionálnej poľnohospodárskej a potravinárskej komory, ktorí priniesli chutné regionálne potraviny. 

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce