Stretnutie s francúzskou radkyňou pre poľnohospodárstvo

Marie-Christine Le Gal prišla na pracovnú cestu na Slovensko s cieľom bližšie spoznať aktuálny stav slovenského poľnohospodárstva a potravinárstva. Pracuje ako regionálna poradkyňa pre poľnohospodárstvo so sídlom na Francúzskom veľvyslanectve v Poľsku. Do portfólia krajín poradkyne Le Gal bude spadať aj Slovensko.

Práve preto zavítala 12. júla aj na Úrad Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory v Bratislave. Diskutovala s riaditeľom Odboru poľnohospodárstva a služieb SPPK Jánom Baršvárym.

Ján Baršváry jej priblížil poslanie a ciele práce Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory. Marie-Christine Le Gal sa zaujímala aj o prípravu Strategického plánu k novej Spoločnej poľnohospodárskej politike po roku 2023. Na základe získaných informácií porovnávala stav slovenského agropotravinárstva s francúzskym.

Samostatnou témou bol vplyv vojny na Ukrajine na ceny základných agrárnych komodít a otázka následnej podpory štátu pre výrobcov potravín. Francúzsku poradkyňu pre poľnohospodárstvo sme informovali aj o aktuálnom stave žatvy a sucha s dopadmi na produkciu obilnín naprieč Slovenskom.

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce