Deň poľa po štyroch rokoch opäť na Liptove

Vo štvrtok 25. mája 2023 sa uskutočni v Liptovskom Ondreji najväčšia praktická ukážka poľnohospodárskej techniky na Slovensku. Poľnohospodári si na Dni poľa zameranom na krmoviny budú môcť porovnať desiatky technologických liniek na ich zber a pozberovú úpravu.

Podujatie pripravuje AGRION – Združenie dodávateľov pôdohospodárskej techniky v SR v spolupráci s akciovou spoločnosťou Agria už 27. raz. Deň poľa sa uskutočnil na Liptove naposledy v roku 2019. 

Podujatie pozostáva z dvoch častí. Prvá (9:00) je odborný seminár, ktorý sa koná v spolupráci s NPPC v administratívnej budove Agria v Liptovskom Ondreji. Svoju účasť prisľúbil aj Jozef Kiss, generálny riaditeľ PPA. Vo svojom príspevku bude hovoriť o investičných výzvach.

Hlavná časť dňa poľa sa koná od 11:00 na letisku v Liptovskom Ondreji. Členské spoločnosti AGRION predvedú v pracovnom nasadení stroje a zariadenia na prípravu krmovín. Zabezpečená je bohatá účasť vystavovateľov v rozsahu 23 spoločností. Predvádzanie techniky prebieha za odborného komentáru Pavla Finduru, prorektora Slovenskej poľnohospodárskej univerzity.

Tešíme sa na Vašu účasť. 

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce