Vrtošivé počasie: Záplavy napáchali poľnohospodárom na Gemeri vysoké škody

Uplynulý týždeň príroda opäť ukázala svoju silu. Počas minulého týždňa sa vo viacerých regiónoch západného Slovenska vyskytli silné búrky. V piatok 23. júna v podvečerných hodinách sa na Gemeri prehnali prívalové zrážky, ktoré miestami presahovali až 100 mm. Menšie toky sa rozvodnili a zaplavili polia s porastami. Búrky sprevádzali silné nárazy vetra s lokálnym výskytom ľadovca.

Agra poisťovňa eviduje v súvislosti s búrkami z minulého týždňa desiatky škodových hlásení. "Celkový rozsah škôd spôsobených na porastoch sa odhaduje do jedného milióna eur," uviedol Ing. Dalibor Bán, riaditeľ Agra poisťovne. Väčšinu škôd spôsobilo krupobitie, záplavy a víchrica. "Naši likvidátori práve v týchto dňoch začínajú s obhliadkami poškodených porastov, nakoľko prístupnosť terénu je stále v dôsledku nadmerných zrážok veľmi obtiažna," dodal Bán.

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce