Pestovanie ľanu na Slovensku a jeho význam pre ľudský organizmus

Ľan je veľmi zaujímavá plodina s dlhou históriou a mimoriadnym benefitom pre organizmus ľudí a zvierat. Ľanové semienka sú semená ľanu, ktorý ľudstvo pestuje už približne 5000 rokov. Ľanové semienka, ľan olejný, sa pestujú okrem iného v Nemecku, Maďarsku a hlavne v Severnej Amerike. Jeho dlhá pestovateľská história mu priniesla označenie ako jedna z prvých kultivovaných superpotravín na svete. Aj u nás však už nájdeme poľnohospodárske podniky, ktoré ľan pestovať skúsili. A úspešne.

Viac o tejto téme sa dozviete v prednáške Jany Holéciovej, hovorkyne Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory.

Dokumenty na stiahnutie

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce