Podľa zástupcu EP sú potrebné ďalšie rokovania k SPP

   “Počas týždňov intenzívnych ale zdĺhavých rokovaní vyjednávači EP preukázali vysoký stupeň flexibility, zatiaľ čo trvali na zlepšení SPP. Dokázali sme, že chceme dosiahnuť dohodu včas. Ale takisto sme sa vyjadrili, že nie sme pripravení akceptovať to, čo si myslíme, že nie je v najlepšom záujme farmárov a obyvateľov iba z dôvodu rýchleho rozhodnutia. Kvalita musí byť na prvom mieste.”, zdôraznil De Castro.

Ďalšie kroky:

        EP teraz bude očakávať výsledky rokovaní Rady k revízií jej negociačného mandátu. Členovia EP sa následne stretnú so zástupcami írskeho predsedníctva a EK v stredu, kedy by potenciálne mohli prebiehať finálne rokovania „trialógu“ k budúcnosti SPP. Ak sa dosiahne politická dohoda počas trilaterálnych rokovaní v stredu, politické skupiny EP v poľnohospodárskom výbore ju okamžite vyhodnotia. Výsledky tohto vyhodnotenia budú odkomunikované v stredu popoludní v Bruseli počas výnimočného zasadania poľnohospodárskeho výboru.

 

Zdroj: Tlačová správa C-C

Spracovala: Ing. Bc.Marianna Čertíková, odbor poľnohospodárstva a služieb SPPK

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce