Závažné nehody počas prebiehajúcich poľnohospodárskych prác

Prevádzkovateľ vzdušného vedenia vysokého napätia Západoslovenská distribučná a.s. informuje o závažných udalostiach súvisiacich s prebiehajúcimi poľnohospodárskymi prácami.
 
  • 14.7. došlo k pretrhnutie vodičov na 22 kV vedení č. 347 pri Veľkom Mederi
  • 16.7. došlo k zlomeniu podperného bodu na 22 kV vedení č. 233 pri Veľkých Kostoľanoch
  • 16.7. došlo k pretrhnutiu vodičov 22 kV vedenia pri Leopoldove. Vlečka pretrhla vodiče, ktoré padli na kombajn odparkovaný priamo pod nimi. Vodič kombajnu skončil v dôsledku zasiahnutia elektrickým prúdom s popáleninami v nemocnici.
 
Je potrebné venovať pozornosť výške vodičov, pod ktorými stroje prechádzajú. V dôsledku vysokých teplôt sú vodiče natiahnuté a môžu byť o niečo nižšie nad terénom ako zvyčajne.
 
Taktiež neodporúčame, aby ste odstavovali mechanizmy priamo pod elektrickými vodičmi.
 
Dúfame, že spoločným úsilím sa nám podarí zabrániť vzniku zbytočných škôd, ale najmä ochrániť zdravie poľnohospodárskych pracovníkov.
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce