Maďarsko spomaľuje až zastavuje priechod kamiónov na svoje územie

Polícia SR upozorňuje všetkých účastníkov cestnej premávky, že maďarská strana sa rozhodla spomaliť až úplne zastaviť prechod a vstup kamiónovej dopravy na svoje územie, čo bude mať výrazné následky na dopravnú situáciu na území Slovenskej republiky - predovšetkým v okolí otvorených hraničných priechodov.
 
 
Maďarský krízový štáb urobil toto rozhodnutie na základe kolapsu počítačového systému na rumunskej strane. Maďarsko preto uzatvorí hranice s Rumunskom. To, ako dlho budú trvať opatrenia voči hraniciam so Slovenskou republikou nie je známe.
 
Polícia SR informuje, že slovenskí policajti spravia všetko preto, aby kamióny odkláňali na parkoviská, odpočívadlá a krajnice. Taktiež budú myslieť na obmedzenie prílevu kamiónov zo všetkých hlavných ťahov smerom do Bratislavy. Napriek tomu sa nevyhneme kritickej situácii, preto Polícia SR žiada o spoluprácu a trpezlivosť. O ďalšom vývoji bude informovať na FB Polície SR.
 
 

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce