KORONAVÍRUS: INFORMUJEME, 15. apríla

Slovensko má 863 ľudí nakazených vírusom COVID 19. Na budúci týždeň vláda predstaví plán postupného uvoľňovania ochranných opatrení.
 
 
Národná rada SR dňa 7.4. 2020 v rámci skráteného legislatívneho konania schválila vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 67/2020 Z. z., o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby COVID - 19.
 
Viac sa dočítate na tomto linku: http://sppk.sk/clanok/3231
 
Aktuálne informácie o cestnej preprave zvierat:
Ak plánujete prechádzať hranicami kvôli preprave tovaru, pozrite si stránku s aktuálnymi informáciami týkajúce sa cestnej prepravy živých zvierat v rámci EÚ. Štátna veterinárna a potravinová správa SR prináša najnovšie informácie o cestnej preprave živých zvierat. Sú aktuálne k 15. aprílu. 
 
 
Úrad pre reguláciu sieťových odvetví zverejnil nový oznam. O čo ide, sa dozviete na tomto odkaze: http://sppk.sk/clanok/3232
 
Informácia z Farm Europe:
Zdravotná kríza Covid19 postihla hospodárske odvetvia s výraznými účinkami. Je pravdepodobné, že tieto účinky budú trvať dlho a recesia ohrozuje Európsku úniu a ďalšie svetové ekonomiky. 
 
Zaujímavé čítanie nájdete na tomto linku: http://sppk.sk/clanok/3233
 
 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce