KORONAVÍRUS: INFORMUJEME, 20. apríla

Prvá fáza otvárania prevádzok sa má spustiť od stredy 22. apríla.

Otvoria sa v nej obchody a služby do 300 m2, prevádzky verejného stravovania cez predajné okienko, vonkajšie športoviská za stanovených podmienok, ubytovacie prevádzky na dlhodobé ubytovanie, vonkajšie trhoviská či predaj automobilov. Informoval o tom premiér Igor Matovič s tým, že celý plán otvárania prevádzok má štyri fázy.
 
 
Plán ešte prerokuje Ústredný krízový štáb.

Ďalšie fázy otvárania prevádzok by mali podľa premiéra v ideálnom prípade nasledovať v intervaloch dvoch týždňov. Začiatok prvej fázy bol stanovený na 22. apríla, ostatné pevný termín nemajú. Vývoj nakazených novým koronavírusom sa bude pravidelne vyhodnocovať stanoveným indikátorom a dôjde buď k prechodu na novú fázu, ponechaniu tej doterajšej alebo návratu k predchádzajúcemu stavu.
 
Aktuálne informácie:
 
  • Prehľad opatrení ohľadom obchodu s agropotravinárskymi komoditami prijatých tretími krajinami v súvislosti s COVID-19 nájdete v prílohe správy.
  • V Úradnom vestníku EÚ bol publikovaný Spoločný európsky plán na zrušenie opatrení na zamedzenie šírenia COVID-19  Viac informácií nájdete TU.
 
 
Dnes sme na našom webe informovali: 
 
Vláda Slovenskej republiky na svojej 11. schôdzi dňa 16.4.2020 schválila nasledovné návrhy a opatrenia, ktoré súvisia s pandémiou ochorenia COVID -19 a mimoriadnym stavom na Slovensku.
 
Komora veterinárnych lekárov SR ako stavovská organizácia, ktorá združuje súkromných veterinárnych lekárov, chce práve v tejto ťažkej dobe verejne podporiť slovenských farmárov, potravinárov, pestovateľov a celý agrosektor a poďakovať im za ich ťažkú prácu.
 
Úrad verejného zdravotníctva SR vypracoval všeobecné zásady krízového plánu pre potravinárske prevádzky, na základe ktorých si prevádzkovatelia potravinárskych podnikov môžu pripraviť špecifické plány na svoje podmienky.
 
 
Dnešnou hlavnou témou bolo Programové vyhlásenie vlády SR na obdobie rokov 2020-2024, ktoré včera schválila vláda SR. Prečítajte si celé znenie PVV v oblasti pôdohospodárstva, potravinárstva a lesníctva. 

 

 

Dokumenty na stiahnutie

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce