Zrušenie hraničných kontrol v Rakúsku

Od nedele 17. mája 2020 ruší Rakúsko systematické kontroly zo svojej strany na vnútorných hraniciach so Švajčiarskom, Lichtenštajnskom, Nemeckom, ČR, Slovenskom a Maďarskom. Kontroly s Talianskom a Slovinskom zostávajú zachované.
 
Pre slovenských občanov platia pri prekročení hraníc do Rakúska všetky ostatné opatrenia: negatívny test na COVID 19 nie starší ako 4 dni alebo 14-dňová povinná domáca karanténa - okrem presne daných výnimiek. Tieto opatrenia budú policajné hliadky v Rakúsku náhodne kontrolovať.
 
Hraničné kontroly v SR sa budú naďalej vykonávať.
 
Hoci Rakúsko od 17. mája 2020 otvára hranice so Slovenskou republikou, neznamená to, že rovnaké pravidlá platia aj pri vstupe na naše územie. V tomto prípade je potrebné riadiť sa opatreniami stanovenými v Slovenskej republike. Pre osoby prichádzajúce na Slovensko stále platí povinnosť štátnej karantény, pričom pre niektoré skupiny ľudí platia výnimky za jasne stanovených pravidiel.
 
Od 18. mája 2020 od 7.00 platia pri vstupe na územie SR miernejšie pravidlá. Kompletné znenie nového opatrenia sú dostupné v novom opatrení hlavného hygienika http://www.uvzsr.sk/docs/info/covid19/final_navrh_statna_karantena_15_05.pdf
 

 

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce