Poľská republika - aktuálne obmedzenia v rámci Národnej karantény (lockdownu)

Od 28. decembra 2020 do 14. februára 2021 je v Poľsku zavedená tzv. Národná karanténa, v rámci ktorej platí obmedzený pohyb osôb a prevádzok v krajine (ako doplnenie k aktuálne platnému režimu). Počas tohto obdobia sú:
  • zatvorené hotely, lyžiarske svahy;
  • zakázané spoločenské a športové podujatia, diskotéky, večierky, svadby a stretnutia viac ako 5 osôb;
  • zatvorené aquaparky, bazény, fitness kluby, posilňovne;
  • povolené návštevy kostolov za dodržania aktuálnych noriem (povinný odstup 1 os./15 m2), ako aj niektorých typov služieb (kozmetické, kadernícke, autoservisy, umyvárne).
 
Súčasťou opatrení počas Národnej karantény je aj zavedenie 10-dňovej karantény pri vjazde do Poľska prostriedkom hromadnej dopravy. Prostriedkom hromadnej dopravy sa myslí: lietadlo, vlak, motorové vozidlo (k preprave viac ako 9 osôb, vrátane vodiča; k použitiu na medzinárodnú cestnú dopravu alebo neziskovej medzinárodnej cestnej dopravy, alebo medzinárodnej regulovanej dopravy a medzinárodnej kombinovanej dopravy; k preprave viac než 7, najviac 9 osôb v rámci medzinárodnej cestnej dopravy).
 
V prípade vstupu do Poľska osobným motorovým vozidlom do 5 osôb nie je potrebné mať negatívny test na COVID-19, ani absolvovať povinnú karanténu v Poľsku.
 
Tranzit cez Poľsko osobným motorovým vozidlom, ako aj tranzit kombináciou lietadlo + osobné motorové vozidlo je pre občanov SR povolený. Zároveň Poľsko vôbec nevyžaduje negatívny test na COVID-19.
 
Výnimku z karanténnej povinnosti budú mať niektoré kategórie osôb
 
 

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce