Ján Mičovský odstúpi z funkcie ministra

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ján Mičovský (OĽANO) oznámil, že odstúpi z funkcie. Urobiť tak chce v pondelok 31. mája. Mičovský to oznámil na brífingu v súvislosti s dianím v Slovenskom pozemkovom fonde.
 
 
Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v piatok (21.5.) na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku návrh na väzobné stíhanie v prípade siedmich obvinených osôb. Ide o osoby, ktoré Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v stredu (19.5.) v súvislosti s korupciou na SPF v rámci akcií Latifundista a Feudál.

Medzi obvinenými bola aj generálna riaditeľka SPF Gabriela B., ktorá do funkcie nastúpila za súčasnej vlády a nominoval ju Mičovský. Ministerstvo v pondelok prijalo jej abdikáciu. Skutočnosť, že sa orgány činné v trestnom konaní (OČTK) venujú aj nominantom súčasnej koalície podľa ministerstva potvrdzuje otvorenosť a úprimnosť protikorupčného snaženia tejto vlády.

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce