Minister Mičovský požiadal o stiahnutie svojej demisie

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ján Mičovský (OĽANO) sa rozhodol stiahnuť svoju demisiu. Odôvodnil to množstvom podporných vyhlásení na jeho adresu, ktoré ho presvedčili, aby "neutekal z boja" a vo funkcii pokračoval.
 
 
Ako ďalej informoval na tlačovej konferencii, list o stiahnutí demisie poslal do Prezidentského paláca v pondelok ráno. O svojom rozhodnutí informoval aj premiéra Eduarda Hegera (OĽANO). Priznal, že ide o komplikovanú situáciu a ďalší postup je na premiérovi a prezidentke Zuzane Čaputovej.

Mičovský pôvodne doručil svoju demisiu do Prezidentského paláca minulý týždeň v pondelok (31.5.). Hlava štátu avizovala, že ju príjme, až keď bude zrejmé, kto ho má nahradiť. Očakávalo sa to tento týždeň.

Oznámenie demisie pred dvoma týždňami súviselo s dianím v Slovenskom pozemkovom fonde (SPF), najmä s policajným zadržaním, obvinením a väzbou generálnej riaditeľky SPF Gabriely B., ktorú do funkcie nominoval práve Mičovský. Ten je presvedčený, že v danej chvíli konal správne a vyvodil politickú zodpovednosť, medzitým však musel zvážiť ďalšie faktory.

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce