Ukážkový chaos v rezorte - I. stanovisko dňa

Cirkus v priamom prenose a ukážkový chaos v slovenskom agropotravinárstve pokračuje aj naďalej.
 
 
Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora (SPPK) ako najväčšia a najreprezentatívnejšia agropotravinárska samospráva na Slovensku v týchto dňoch nevyjadrila ministrovi pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Jánovi Mičovskému podporu preto, lebo jeho viac ako ročné pôsobenie v pozícii ministra je odrazom absolútnej neodbornosti, nekoncepčnosti prijímaných rozhodnutí a vytvárania výraznej nervozity medzi samotnými poľnohospodármi a potravinármi. Mementom toho je ukážkové fiasko na celoeurópskej úrovni v podobe Plánu obnovy a odolnosti a nulovej podpore, ktorú minister pre slovenských poľnohospodárov a potravinárov vybojoval.
 
„Máme 5 minút po dvanástej, nemôžeme nečinne prešľapovať na mieste a pozerať sa na to, čo sa deje. Dva týždne sme bez vedenia ministerstva. Skutočne už nevieme, čo si máme o tejto absurdnej situácii myslieť. Ináč ako chaos nad chaos sa to nazvať nedá,“ reagoval predseda SPPK Emil Macho.
 
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR má pritom pred sebou dve kľúčové témy, ktorých vyriešenie na dlhé roky ovplyvní výrobu slovenských potravín a konkurencieschopnosť krajiny: Pôdohospodárska platobná agentúra potrebuje do jesene získať úplnú akreditáciu. Druhou zásadnou témou je príprava a schválenie Strategického plánu k Spoločnej poľnohospodárskej politike na nové programovacie obdobie.
 
Následne v popoludňajších hodinách informoval tlačový odbor Úradu vlády a neskôr aj samotný premirér Eduard Heger, že sa s prezidentkou Zuzanou Čaputovou dohodol na vymenovaní Samuela Vlčana do funkcie ministra pôdohospodárstva. 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce