SPPK na XVII. Celoštátnej výstave zvierat v Nitre v sobotu 22.11.2014

Na základe požiadavky chovateľov sme zorganizovali prednášku zameranú na systém podpôr pre malých a mladých farmárov, ktorý by sa mal začať uplatňovať od 1.1.2015. Mnohí chovatelia nás denne kontaktujú a zaujímajú sa o podpory, preto sme považovali za dôležité hovoriť nielen o finančných možnostiach, ale aj o podmienkach a požiadavkách, ktoré budú musieť žiadatelia splniť.

Podpory pre malých a mladých farmárov by mali podporiť hospodárenie na malých farmách a tiež by mali slúžiť ako podpora pre mladých farmárov, avšak je potrebné uvedomiť si, že takýto poľnohospodári musia dodržiavať podmienky, ktoré budú stanovené.

Využili sme možnosť navštíviť farmu priamo v areáli výstaviska, kde sme sa zamerali na podmienky označovania zvierat, ale aj na zhodnotenie kondičného stavu zvierat.

 

 

 

Spracovala: Ing. Jarmila Dubravská, PhD., riaditeľka odboru poľnohospodárstva a služieb, SPPK

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce