Úvod / Vzdelávanie / Stredoškolské odborné vzdelávanie / Učebné texty / Skupina odborov 29 Potravinárstvo
Ganache - správny pomer , riedenie, šľahanie, ako náplň, poleva
10/03/2025 |
Ganache je čokoládová hmota vyrobená len z 2 surovín: kvalitnej čokolády a šľahačkovej smotany. Môže sa použiť ako poleva, náplň, na truffles, do praliniek alebo do makróniek. Je to glazúra, poleva, omáčka alebo náplň do pečiva, vyrobená z čokolády a smotany. Je tiež emulziou medzi roztopenou tuhou čokoládou, ktorá sa vyrába z kakaového masla, tukovej fázy a prísadou na vodnej báze, ktorou môže byť smotana, mlieko alebo ovocná dreň.
Ako ju správne vyrobiť a na čo si treba dávať pozor priblížila Jozefína Zaukolcová.
Dokumenty na stiahnutie
- Ganache - text (0.82 MB, DOCX)