Medzinárodné majstrovstvá Slovenskej republiky v strihaní oviec
14/07/2015 | Ing. Slavomír Reľovský
Hodnotenie bude prebiehať podľa medzinárodných pravidiel. Počas strihania si rozhodcovia všímajú každý ťah strojčekom a súťažiaci dostávajú mínusové body, keď robia podstrižky, keď prechádzajú strojčekom po tom istom mieste dvakrát. Tak isto sa hodnotí čas, kvalita strihania na pracovnom mieste. Po ostrihaní rozhodcovia vyhodnocujú aj kvalitu ostrihania oviec (poranenie oviec, neostrihané ostrovčeky a podobne). Práve kvalita obyčajne rozhoduje o konečnom umiestnení súťažiaceho. Aj tento rok sa súťažiaci pokúsia o prekonanie slovenského rekordu v rýchlosti ostrihania jednej ovce. Držiteľom je Peter Kučera s časom 59 sekúnd.
Cez prestávky budú prebiehať aj sprievodné podujatia - súťaž v pití žinčice a súťaž v jedení bryndze. Atmosféru bude spríjemňovať chutný ovčí guláš, bryndzové halušky a rôzne druhy občerstvenia.
Podrobnosti ku súťaži nájdete na www.zchok.sk .
Ing.Slavomír Reľovský
riaditeľ
samostatný šľachtiteľ
Zväz chovateľov oviec a kôz na Slovensku
Skuteckého 19
97401 Banská Bystrica