Tradičná chuť Podpoľania

Tradičná chuť Podpoľania

Pozývame Vás na 8. ročník Tradičnej chuti Podpoľania, ktorý sa uskutoční 15. júna 2019 v obci Slatinské Lazy. Tešíme sa na vás!

RPPK Zvolen

10.06.2019

Monitoring jarných prác - 22. týždeň

Monitoring jarných prác - 22. týždeň

K záveru 22. týždňa boli ukončené jarné práce vo všetkých regiónoch s výnimkou tých, v ktorých museli byť jarné práce prerušené z dôvodu daždivého počasia v máji.

Odbor poľnohospodárstva a služieb

Klúč |  09.06.2019

Hraboše likvidujú úrodu

Hraboše likvidujú úrodu

Plošná aplikácia stutoxu a viac dravcov na poliach môžu znížiť premnoženú populáciu hraboša poľného, ktorý masívne ničí úrodu najmä v oblasti Trnavského kraja.

Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK

07.06.2019

Sektorovo riadené inovácie v podmienkach SR

Sektorovo riadené inovácie v podmienkach SR

Konferencia AZZZ SR a spoločnosti Trexima bola v znamení hľadania spôsobu prepojenia potrieb zamestnávateľov a vzdelávania. Vzdelávacie subjekty by mali mať objektívny a aktuálny popis požiadaviek na formovanie vzdelávacích programov v súlade s potrebami zamestnávateľov, ktorými by sa mali následne riadiť.

Tlačový odbor

06.06.2019

Sladovnícky poľný deň v Trebaticiach

Sladovnícky poľný deň v Trebaticiach

Pozývame Vás na prehliadku 27 odrôd jačmeňa a prednášky o správnej agrotechnike. Sladovnícky poľný deň Trebatice sa uskutoční 20. júna 2019.

Slovenské združenie výrobcov piva a sladu

06.06.2019

Konferencia Strategický plán – príležitosť obnoviť lesk nášho poľnohospodárstva?

Konferencia Strategický plán – príležitosť obnoviť lesk nášho poľnohospodárstva?

Cieľom konferencie je oboznámiť všetkých s priebehom príprav Strategického plánu ako základného dokumentu pri implementácii novej Spoločnej poľnohospodárskej politiky 2021 – 2027. Členovia SPPK majú zvýhodnené vstupné.

Tlačový odbor

04.06.2019

Pozvánka na Ovenálie 2019

Pozvánka na Ovenálie 2019

Bohatý program plný súťaží, vôní a tradícií na vás čaká na 9. ročníku Celoslovenskej ovčiarskej slávnosti Ovenálie 2019. Podujatie sa uskutoční na Amfiteátri Východná 9. júna 2019.

RPPK Považská Bystrica

04.06.2019

Repný deň v Nových Sadoch

Repný deň v Nových Sadoch

Nemôžeme si už dovoliť, aby sme prišli o ďalší, plne fungujúci výrobný sektor na Slovensku. Zhodli sa na tom pestovatelia, výrobcovia cukru a rezortné ministerstvo počas Repného dňa, ktorý na konci mája zorganizoval Považský cukor a.s. na poliach PD DEVIO Nové Sady.

Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK

04.06.2019

Poľnohospodári odmietajú návrh nového zákona o poľovníctve

Poľnohospodári odmietajú návrh nového zákona o poľovníctve

Rada poľnohospodárskych a potravinárskych samospráv SR zásadne nesúhlasí s návrhom nového zákona o poľovníctve, ktorý schválila vláda a posunula na rokovanie Národnej rade SR.

Rada poľnohospodárskych a potravinárskych samospráv SR

03.06.2019

Monitoring jarných prác - 21. týždeň

Monitoring jarných prác - 21. týždeň

K záveru 21. týždňa sú v nižšie položených okresoch ukončené výsevy jarných plodín a aktuálne prebieha ošetrovanie plodín, limitované daždivým počasím. Extrém sucha z predchádzajúcich týždňov vystriedal nadbytok zrážok.

Odbor poľnohospodárstva a služieb

Klúč |  31.05.2019

Do pozornosti

SME potravinovo (ne)sebestační?

Potravinová sebestačnosť Slovenska – všetci o nej počuli, ale nikto ju nevidel. Nový projekt Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) „SME sebestační“ prináša vysvetlenia. Čítajte viac v blogu predsedu SPPK Emila Macha.

V mlieku už nie sme sebestační. Čo sa musí zmeniť?

Mlieko patrí k základným potravinám a na Slovensku má jeho produkcia aj spracovanie dlhú tradíciu. Novodobá história na ňu však nenadväzuje.

Nemáme dosť mlieka ani zemiakov. Prečo?

V rubrike SME SEBESTAČNÍ začíname upozorňovať na príčiny poklesu našej sebestačnosti v produkcii tých najzákladnejších potravín. Nie je to vina našich poľnohospodárov ani potravinárov. Čítajte viac v blogu predsedu SPPK Emila Macha.

SME (NE)SEBESTAČNÍ? - VLOG 1

Potravinová sebestačnosť je aktuálne často skloňovanou témou. O tejto Columbovej žene - potravinovej sebestačnosti - by však mali hovoriť predovšetkým odborníci. Máme na to byť potravinovo sebestační? Odpovie vám predseda SPPK Emil Macho vo svojom vlogu.

Slovenské Vianoce

Spúšťame projekt Slovenské Vianoce. Chceme ním vyzdvihnúť kvalitu a dostupnosť domácich potravín práve v predvianočnom období. Nakupovanie domácich výrobkov totiž ešte nikdy nebolo tak kľúčové ako dnes.

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce Prenájom a predaj stavebných strojov a doplnky