Na návšteve: V PD Buková

Na návšteve: V PD Buková

„Všetko je o vysokých stavoch zveri. Pokiaľ ich nikto nebude riešiť, tak nepomôžu ani ochranné opatrenia, repelenty, oplôtky", hovorí predseda PD Buková Peter Duran.

Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK

18.02.2016

Priemerný evidenčný počet zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v roku 2015

Priemerný evidenčný počet zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v roku 2015

V roku 2015 pracovalo v potravinárskom priemysle 29 814 zamestnancov. Oproti roku 2014 sa stav zvýšil o 347 zamestnancov, čo predstavuje 1,2 %.

Ing. Milan Semančík, Odbor potravinárstva a obchodu

Klúč |  18.02.2016

Priemerná mesačná mzda zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v roku 2015

Priemerná mesačná mzda zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v roku 2015

V roku 2015 dosiahla priemerná mesačná mzda v potravinárskom priemysle úroveň 827 EUR. Oproti roku 2014 to predstavuje zvýšenie o 3,3 %.

Ing. Milan Semančík, Odbor potravinárstva a obchodu

Klúč |  18.02.2016

Únia potravinárov: zbytočne importujeme cudziu pridanú hodnotu

Únia potravinárov: zbytočne importujeme cudziu pridanú hodnotu

Ani rok 2015 nezmení pasívne saldo zahraničného obchodu s agropotravinárskymi výrobkami. Vyplynulo to z Valného zhromaždenia Únie potravinárov Slovenska, ktoré sa uskutočnilo 17. februára 2016 v Bratislave.

Únia potravinárov Slovenska

17.02.2016

Ministri rozhodnú o mliečnom sektore v EÚ

Ministri rozhodnú o mliečnom sektore v EÚ

Európsky komisár pre poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka Phil Hogan a ministri európskych štátov chcú riešiť zlú situáciu v mliečnom a bravčovom sektore.

Copa-Cogeca, tlačový odbor SPPK

Klúč |  16.02.2016

Pozitívny trend českého agrárneho zahraničného obchodu pokračuje

Pozitívny trend českého agrárneho zahraničného obchodu pokračuje

Minulý rok vzrástol obrat zahraničného obchodu v agrorezorte u našich susedov a pritom sa významne znížilo saldo.

tlačový odbor SPPK

15.02.2016

Kvalitné vzdelanie cez systém duálneho vzdelávania sa dá získať aj v agropotravinárskych firmách

Kvalitné vzdelanie cez systém duálneho vzdelávania sa dá získať aj v agropotravinárskych firmách

V Liptovskej Tepličke, okr. Poprad, sa 11. a 12. februára 2016 intenzívne hovorilo o systéme duálneho vzdelávania v agropotravinárstve.

Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK

13.02.2016

  Stretnutie výrobcov konzumných vajec

Stretnutie výrobcov konzumných vajec

Aktuálna situácia na trhu bola témou pracovného stretnutia veľkovýrobcov konzumných slepačích vajec v Nitre, ktoré zorganizovala Únia hydinárov Slovenska.

Únia hydinárov Slovenska

11.02.2016

Zasadnutia Copa-Cogeca v mesiaci január 2016

Zasadnutia Copa-Cogeca v mesiaci január 2016

Prvé rokovania sa v Bruseli začali v druhom januárovom týždni. Zasadali pracovné skupiny, kde odborníci hodnotili napríklad stav v sektore zemiakov, či vína.

Odbor poľnohospodárstva a služieb SPPK

10.02.2016

Obchodné reťazce: Správa EK je trpkým sklamaním

Obchodné reťazce: Správa EK je trpkým sklamaním

Správa Európskej komisie k nekalým obchodným praktikám vzbudila opäť pozornosť výrobcov potravín.

Igor Šarmír, odbor potravinárstva a obchodu, SPPK

10.02.2016

Do pozornosti

Poľnohospodári získajú 21 miliónov eur z rozpočtu agrorezortu

Pôdohospodárska platobná agentúra začala prijímať žiadosti poľnohospodárov o kompenzáciu strát za sucho v roku 2017 „SUCHO 2017“. Poľnohospodári môžu okrem toho požiadať aj o štátnu pomoc na platby poistného v poľnohospodárskej výrobe „POISTNÉ“.

Tradičná chuť Podpoľania

Pozývame Vás na 8. ročník Tradičnej chuti Podpoľania, ktorý sa uskutoční 15. júna 2019 v obci Slatinské Lazy. Tešíme sa na vás!

Bezpečnosť potravín sa týka nás všetkých – 1. Svetový deň bezpečnosti potravín (2019)

Každý z nás má právo na bezpečné a výživné potraviny, ako aj na ich dostatok. Aj dnes na svete ochorie po konzumácii kontaminovaných potravín takmer každý 10. človek.

Priemerný evidenčný počet zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v 1. štvrťroku 2019

V 1. štvrťroku 2019 v potravinárskom priemysle pracovalo 32 086 zamestnancov. Oproti 1. štvrťroku 2018 sa stav zamestnancov znížil o 66, čo predstavuje 0,2 %.

Priemerná mesačná mzda zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v 1. štvrťroku 2019

V 1. štvrťroku 2019 dosiahla priemerná mesačná mzda v potravinárskom priemysle úroveň 981 EUR. Oproti 1. štvrťroku 2018 to predstavuje nárast o 8,4 %.

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce Prenájom a predaj stavebných strojov a doplnky