Na návšteve: V PD Buková
„Všetko je o vysokých stavoch zveri. Pokiaľ ich nikto nebude riešiť, tak nepomôžu ani ochranné opatrenia, repelenty, oplôtky", hovorí predseda PD Buková Peter Duran.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Priemerný evidenčný počet zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v roku 2015
V roku 2015 pracovalo v potravinárskom priemysle 29 814 zamestnancov. Oproti roku 2014 sa stav zvýšil o 347 zamestnancov, čo predstavuje 1,2 %.
Ing. Milan Semančík, Odbor potravinárstva a obchodu
Priemerná mesačná mzda zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v roku 2015
V roku 2015 dosiahla priemerná mesačná mzda v potravinárskom priemysle úroveň 827 EUR. Oproti roku 2014 to predstavuje zvýšenie o 3,3 %.
Ing. Milan Semančík, Odbor potravinárstva a obchodu
Únia potravinárov: zbytočne importujeme cudziu pridanú hodnotu
Ani rok 2015 nezmení pasívne saldo zahraničného obchodu s agropotravinárskymi výrobkami. Vyplynulo to z Valného zhromaždenia Únie potravinárov Slovenska, ktoré sa uskutočnilo 17. februára 2016 v Bratislave.
Únia potravinárov Slovenska
Ministri rozhodnú o mliečnom sektore v EÚ
Európsky komisár pre poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka Phil Hogan a ministri európskych štátov chcú riešiť zlú situáciu v mliečnom a bravčovom sektore.
Copa-Cogeca, tlačový odbor SPPK
Pozitívny trend českého agrárneho zahraničného obchodu pokračuje
Minulý rok vzrástol obrat zahraničného obchodu v agrorezorte u našich susedov a pritom sa významne znížilo saldo.
tlačový odbor SPPK
Kvalitné vzdelanie cez systém duálneho vzdelávania sa dá získať aj v agropotravinárskych firmách
V Liptovskej Tepličke, okr. Poprad, sa 11. a 12. februára 2016 intenzívne hovorilo o systéme duálneho vzdelávania v agropotravinárstve.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Stretnutie výrobcov konzumných vajec
Aktuálna situácia na trhu bola témou pracovného stretnutia veľkovýrobcov konzumných slepačích vajec v Nitre, ktoré zorganizovala Únia hydinárov Slovenska.
Únia hydinárov Slovenska
Zasadnutia Copa-Cogeca v mesiaci január 2016
Prvé rokovania sa v Bruseli začali v druhom januárovom týždni. Zasadali pracovné skupiny, kde odborníci hodnotili napríklad stav v sektore zemiakov, či vína.
Odbor poľnohospodárstva a služieb SPPK
Obchodné reťazce: Správa EK je trpkým sklamaním
Správa Európskej komisie k nekalým obchodným praktikám vzbudila opäť pozornosť výrobcov potravín.
Igor Šarmír, odbor potravinárstva a obchodu, SPPK
Do pozornosti
Poľnohospodári získajú 21 miliónov eur z rozpočtu agrorezortu
Pôdohospodárska platobná agentúra začala prijímať žiadosti poľnohospodárov o kompenzáciu strát za sucho v roku 2017 „SUCHO 2017“. Poľnohospodári môžu okrem toho požiadať aj o štátnu pomoc na platby poistného v poľnohospodárskej výrobe „POISTNÉ“.
Tradičná chuť Podpoľania
Pozývame Vás na 8. ročník Tradičnej chuti Podpoľania, ktorý sa uskutoční 15. júna 2019 v obci Slatinské Lazy. Tešíme sa na vás!
Bezpečnosť potravín sa týka nás všetkých – 1. Svetový deň bezpečnosti potravín (2019)
Každý z nás má právo na bezpečné a výživné potraviny, ako aj na ich dostatok. Aj dnes na svete ochorie po konzumácii kontaminovaných potravín takmer každý 10. človek.
Priemerný evidenčný počet zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v 1. štvrťroku 2019
V 1. štvrťroku 2019 v potravinárskom priemysle pracovalo 32 086 zamestnancov. Oproti 1. štvrťroku 2018 sa stav zamestnancov znížil o 66, čo predstavuje 0,2 %.
Priemerná mesačná mzda zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v 1. štvrťroku 2019
V 1. štvrťroku 2019 dosiahla priemerná mesačná mzda v potravinárskom priemysle úroveň 981 EUR. Oproti 1. štvrťroku 2018 to predstavuje nárast o 8,4 %.