Odborné vzdelávanie v oblasti rastlinolekárskej starostlivosti pokračuje
SPPK v spolupráci so svojimi regionálnymi kanceláriami zabezpečuje vzdelávanie pre svoje členské subjekty aj v roku 2015. Dňa 10. marca 2015 zorganizovala školenie Regionálna poľnohospodárska a potravinárska komora Nové Zámky
Mgr. Peter Lacina
Priame platby po novom vo Farmárskej revue
Riaditeľka odboru poľnohospodárstva a služieb SPPK Jarmila Dúbravská vysvetlila vyplácanie priamych platieb v programovom období v rokoch 2015 – 2020.
COST Info Day 20. marca 2015 v Bratislave
COST je najdlhšie fungujúci európsky rámec podporujúci medzinárodnú spoluprácu medzi vedcami, inžiniermi a akademickou obcou. Akcie COST sú vo všeobecnosti považované za ideálny nástroj na nadviazanie spolupráce, ktorú je možné využiť pri príprave projektov v rámci Horizontu 2020.
Úrad SPPK má novú hovorkyňu
Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora má od 1.3.2015 novú hovorkyňu. Stala sa ňou dlhoročná redaktorka-moderátorka spravodajstva RTVS Jana Holéciová. Pozrite si jej krátku videovizitku.
Cenné informácie pre mzdové účtovníčky
Regionálne poľnohospodárske a potravinárske komory Trnava, Senica a Galanta zorganizovali začiatkom februára v spolupráci s daňovým poradcom Martinom Čačalom v Jaslovských Bohuniciach školenie pre mzdové účtovníčky.
Zmena predsedu a štatutárneho zástupcu Slovenskej živnostenskej komory
6. februára 2015 sa v Rajeckých Tepliciach uskutočnilo Zhromaždenie delegátov Slovenskej živnostenskej komory, na ktorom bol odvolaný z&nb...
Prezidentom Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení SR (AZZZ SR) opätovne Tomáš Malatinský
Prezídium a Valné zhromaždenie AZZZ SR vzalo na vedomie odstúpenie pána Rastislava Machunku z funkcie prezidenta AZZZ SR a na post prezidenta AZZZ SR opätovne zvolili pána Tomáša Malatinského...

Situácia v slovenskom potravinárstve nie je dobrá
Vysoká sadzba dane z pridanej hodnoty (DPH) na potraviny v porovnaní s okolitými krajinami podporuje nákupnú turistiku a v konečnom dôsledku poškodzuje vnútornú ekonomiku.
TASR
Únia potravinárov Slovenska upozorňuje na nevyhnutnosť investícií do obnovy výrobných technológií v potravinárskom priemysle
V utorok 10. 2. 2015 sa na pôde SPPK uskutočnilo Valné zhromaždenie Únie potravinárov Slovenska. Zúčastnení sa zamerali na hlavné ciele, ktorými je obhajoba a ochrana spoločných záujmov a presadzovanie požiadaviek svojich členov v záujme rozvoja a zveľaďovania potravinárskej výroby na Slovensku.
Podpora v poľnohospodárstve sa od 1.1.2015 mení
Od tohto roku sa začína na Slovensku uplatňovať nový systém podpôr. Systém SAPS pokračuje, pričom platba na hektár sa skladá zo základnej sadzby a z platby za ozeleňovanie teda „greening“. Zároveň sa zavádza nová platba pre mladých poľnohospodárov na prvých 28 hektárov.