Nekorektné strategické projekty
Slušne povedané ústami poľnohospodárov: nekorektné bolo rozhodnutie bývalého vedenia ministerstva pôdohospodárstva navýšiť objem finančných prostriedkov uvedených vo výzve pre oblasť 8, tzv. strategické projekty z 18 mil. € na 93 mil. €.
Ing. Jozef Artim, CSc., ústredný riaditeľ SPPK
Gabriela Matečná a Zsolt Simon v rádiu Slovensko
27. mája bola v rádiu Slovensko diskusia o podpore našich farmárov a o zákone predaja pôdy cudzincom. Ponúkame záznam tejto diskusie.
tlačový odbor SPPK
Deň poľa zameraný na krmoviny privítala Očová už po 22-krát
Spoluorganizátormi podujatia sú Poľnohospodárske družstvo Očová, Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum, Technická fakulta SPU v Nitre a Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora. Pozvanie na Deň poľa do Očovej prijal aj ústredný riaditeľ SPPK Jozef Artim.
Matej Korpáš, tlačový odbor SPPK
Zomrel Pavol Boleček
Dlhoročný pracovník úradu SPPK zomrel 22. mája 2016 vo veku 76 rokov.
tlačový odbor SPPK
Európsky parlament rokoval o mliečnej kríze
Europoslanci 26. mája vyzvali Európsku komisiu a Radu na riešenie krízy s mliekom.
TASR
Slovenská pivná korunka 2016
Slovenské združenie výrobcov piva a sladu zverejnilo výsledky celoslovenskej degustácie pív.
TASR, Matej Korpáš, tlačový odbor SPPK
Zasadal Krízový štáb k mlieku
V Nitre sa 25. mája 2016 uskutočnilo 1. zasadanie Krízového štábu, ktorý bol vytvorený ako reakcia na prehlbujúcu sa mliečnu krízu.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Výrobcom mlieka pomôže Vláda SR
V exkluzívnom rozhovore pre TASR to uviedol predseda vlády Robert Fico (Smer-SD). Reagoval tak na súčasnú situáciu súvisiacu s nízkymi výkupnými cenami mlieka a hrozbou poklesu chovu dojníc.
TASR
Odhad úrody a produkcie pre ozimné a jarné plodiny
V termíne k 15.5.2016 je odhad realizovaný pre ozimné a jarné plodiny, konkrétne pre pšenicu letnú f. ozimnú, jačmeň siaty jarný a kapustu repkovú pravú.
Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum
Ponuka výpočtu výživovej hodnoty potravín s 20 % zľavou pre členov SPPK
Výskumný ústav potravinársky ponúka výpočet výživovej hodnoty potravín s 20 % zľavou pre členov Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory. Viac v článku.
Mgr. Tatiana Belová, Odbor potravinárstva a obchodu SPPK