
Návrh nariadenia vlády SR, ktorým sa mení a dopĺňa nariadenie vlády SR č. 499/2008 Z. z. o podmienkach poskytovania podpory podľa programu rozvoja vidieka vznp
Začiatok MPK: 26.06.2013 Ukončenie MPK: 17.07.2013

Vyhláška Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky o požiadavkách na nápoje
Začiatok MPK: 26.06.2013 Ukončenie MPK: 17.07.2013

Návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 364/2004 Z. z. o vodách
Začiatok MPK: 21.06.2013 Ukončenie MPK: 12.07.2013
Vyzývame na dodržiavanie zákonných povinností v oblasti aplikácie ako aj uvádzania prípravkov na ochranu rastlín
Osvedčenia o odbornej spôsobilosti v oblasti uvádzania a aplikácie prípravkov na ochranu rastlín a pomocných prípravkov na trh SR s celoštátnou platnosťou budú účastníkom vydávané až po absolvovaní akreditovanej e-learningovej vzdelávacej aktivity. Osvedčenie je platné na dobu 10 rokov.
Marián Mituch, Odbor poľnohospodárstva a služieb
Do pozornosti
Seminár k PRV na obdobie 2014 - 2020 v Jaslovských Bohuniciach
V Spoločenskom dome PD Jaslovské Bohunice sa uskutočnil odborný seminár k Programu rozvoja vidieka na obdobie 2014 - 2020. Pozrite si krátky videozostrih z prezentácie.
Usmernenie k priamym platbám zverejnené
Poľnohospodári nedočkavo čakali na konkrétnejšie stanovenie podmienok a odpovede na otázky, ktoré v diskusiách počas krajských informačných dní neboli zodpovedané. Usmernenie k nariadeniu k priamym platbám bolo zverejnené.
Únia priemyselných pekárov Slovenska k cenovej politike
Predseda Únie priemyselných pekárov Slovenska Slavomír Moravčík sa pre TASR vyjadril k cenovej politike v odvetví.
Nové podmienky Spoločnej poľnohospodárskej politiky priame platby v praxi
Poľnohospodári začínajú poľné práce, a tak sa zaujímajú o detailné podmienky, ako postupovať, aby dodržali požiadavky pre poskytnutie priamych platieb. Najviac otázok sa týka ozeleňovania či plnenia požiadavky výmery 5 % pre oblasti ekologického záujmu.
TB Únie hydinárov Slovenska
Únia hydinárov Slovenska na tlačovej besede 12.3.2015 informovala o nových pravidlách, ktoré sa týkajú označovania pôvodu hydinového mäsa.