Potravinári: Pre zákon o odpadoch budeme musieť znižovať mzdy a prepúšťať
SPPK a jej členovia – potravinári – ostro kritizujú zákon o odpadoch, ktorý im 6-10 násobne zvyšuje finančné náklady na likvidáciu odpadov z potravinových obalov. Vyzývajú preto Ministerstvo životného prostredia a Vládu SR, aby prehodnotili prijatý zákon.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Hydinári k 10% DPH na potraviny
Únia hydinárov Slovenska počas tlačovej besedy 15.12.2016 poukázala na fakt, že znížená DPH na hydinové mäso nepriniesla želaný efekt lacnejších potravín.
Únia hydinárov Slovenska
Produkcia cukru by mala prepisovať rekordy
Slovenský cukrovarnícky spolok, ktorý je členom Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory, odhaduje, že v aktuálnej cukrovarníckej kampani (2016/2017) vyprodukujú naše dva cukrovary rekordné množstvo cukru.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Iniciatíva malokarpatských vinohradníkov pred náletmi škorcov
Škorce vo veľkom ničia úrodu hrozna, vinohradníci chcú požiadať MŽP SR o udelenie výnimky na ich odstrel.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Stanovisko SPPK k iniciatíve Vidieckej platformy
Podporujeme iniciatívu Vidieckej platformy, ako aj občianskeho združenia SEZ- NEZES (Slovenská ekonomická spoločnosť- Nezávislé združenie ekonómov Slovenska), aby na poľnohospodársku pôdu nebolo nazerané ako na tovar, ale ako na nenahraditeľnú zložku životného prostredia, ktorá má strategický význam pre celú krajinu.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Memorandum Rady pekárov a cukrárov SR
Rada pekárov a cukrárov SR spísala memorandum na zastavenie nekalých obchodných praktík, ktoré ich tlačia do straty.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Do projektu podpory prvovýrobcov mlieka sa zapojilo 1 760 chovateľov
Do projektu podpory prvovýrobcov mlieka sa zapojilo 1 760 z celkovo 2 692 chovateľov dojníc na Slovensku. Cieľom strednodobého opatrenia bola stabilizácia mliečneho sektora na Slovensku, podpora zamestnanosti v regiónoch a získanie detailných údajov o chovoch na Slovensku pre nastavenie dlhodobej stratégie zo strany štátu.
MPRV SR
Pozor na falšovaný burčiak
Burčiaková sezóna je v plnom prúde. Vinári a vinohradníci radia, ako spoznať pravý burčiak.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Začína štvrtý ročník Hovorme o jedle
Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora a Centrum rozvoja znalostí o potravinách n.o. pri príležitosti Svetového dňa potravín vyhlasujú v poradí už štvrtý ročník týždňa „HOVORME O JEDLE“.
tlačový odbor SPPK
Najkrajšie chotáre sú na Považí a Liptove
Súťaž Chotár roka sa zameriava na podporu a propagáciu prístupu poľnohospodárskych subjektov k prepojeniu využívania prírodných zdrojov s tvorbou a udržiavaním kultúrnej krajiny v rôznych podmienkach hospodárenia na celom území Slovenska.
Peter Cyprich, tlačový odbor SPPK