Ďakujeme, mlieko! (článok a VIDEO)
Projektom Ďakujeme, mlieko! môžu spotrebitelia vyjadriť svoj vzťah k tejto zdraviu prospešnej potravine. S prezidentom SMZ Stanislavom Voskárom sme sa rozprávali aj o ďalších aktivitách pri zvyšovaní spotreby mlieka a mliečnych výrobkov.
Jana Holéciová, hovorkyňa
Dočkáme sa rovnakých podmienok?
Rozhovor so Štefanom Adamom, riaditeľom Výskumného ústavu ekonomiky poľnohospodárstva a potravinárstva, bolo uverejnený v Roľníckych novinách 22. mája.
SPPK
O pôde pre pôdu
Legislatívne zmeny v oblasti pozemkového práva a snaha o väčšiu informovanosť poľnohospodárov boli impulzom k zorganizovaniu konferencie: „Slovenský pozemkový fond v kontexte špecifických kompetencií správcu poľnohospodárskych pozemkov.“
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Stretnutie s RPPK na východe
Vedenie SPPK sa stretlo s regionálnymi poľnohospodárskymi a potravinárskymi komorami, ktoré pôsobia na východe Slovenska.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Pracovná skupina pre víno, 13. mája 2019
Okrúhly stôl o situácii na trhu pre zajtrajšiu skupinu CDG, Observatórium EÚ pre trh s vínom, ekologická výroba vína (nové delegované akty o používaných látkach a výnimočných postupoch) a ďalšie.
Ovčiarska nedeľa v Pribyline
Miroslav Štefček: "Ovčiarstvo patrí na Slovensko tak ako Kriváň a hokej".
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Monitoring jarných prác - 19. týždeň
Uplynulý (19.) týždeň spadlo najviac zrážok 30 - 50 mm ojedinele na juhu stredného Slovenska, a tiež na Záhorí, Považí a v oblasti Slanských vrchov. Vďaka výdatným zrážkam sú porasty na väčšine územia Slovenska v dobrej kondícii.
Odbor poľnohospodárstva a služieb
Celoslovenské dni poľa 2019
Pozývame Vás na 8. ročník celoslovenskej prehliadky a výstavy odrôd, ochrany a výživy rastlín, poľnohospodárskej techniky a hospodárskych zvierat - Celoslovenské dni poľa. Výstava sa uskutoční v Dvoroch nad Žitavou 4. - 5. júna 2019
Tlačový odbor
Zasadnutie Rady pre poľnohospodárstvo a rybárstvo - 14.5.2019
Prečítajte si zhrnutie z diskusie zástupcov členských štátov EÚ počas zasadnutia Rady pre poľnohospodárstvo a rybárstvo, ktoré sa uskutočnilo 14. mája 2019. Témou diskusie bol nový model vykonávania (new delivery model).
Hydinári bilancovali a plánovali
Slovenskí chovatelia a spracovatelia si plne uvedomujú svoju zodpovednosť za pokrývanie potrieb domáceho trhu čerstvou a kvalitnou hydinou a konzumnými slepačími vajciami.
Únia hydinárov Slovenska
Do pozornosti
Prečo sa poľnohospodári a potravinári hnevajú?
Nie je pravdou, že spor s politickým vedením ministerstva majú iba takzvaní „agrobaróni“ a veľkí podnikatelia v poľnohospodárstve a potravinárstve. Čítajte viac v blogu predsedu SPPK Emila Macha.
SME potravinovo (ne)sebestační?
Potravinová sebestačnosť Slovenska – všetci o nej počuli, ale nikto ju nevidel. Nový projekt Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) „SME sebestační“ prináša vysvetlenia. Čítajte viac v blogu predsedu SPPK Emila Macha.
V mlieku už nie sme sebestační. Čo sa musí zmeniť?
Mlieko patrí k základným potravinám a na Slovensku má jeho produkcia aj spracovanie dlhú tradíciu. Novodobá história na ňu však nenadväzuje.
Nemáme dosť mlieka ani zemiakov. Prečo?
V rubrike SME SEBESTAČNÍ začíname upozorňovať na príčiny poklesu našej sebestačnosti v produkcii tých najzákladnejších potravín. Nie je to vina našich poľnohospodárov ani potravinárov. Čítajte viac v blogu predsedu SPPK Emila Macha.
SME (NE)SEBESTAČNÍ? - VLOG 1
Potravinová sebestačnosť je aktuálne často skloňovanou témou. O tejto Columbovej žene - potravinovej sebestačnosti - by však mali hovoriť predovšetkým odborníci. Máme na to byť potravinovo sebestační? Odpovie vám predseda SPPK Emil Macho vo svojom vlogu.