Komuniké
Prinášame Vám komuniké po stretnutí vedenia stavovských a profesijných organizácií a zamestnávateľov s ministrami Petrom Plavčanom a Jánom Richterom.
RZSDV
Zástupcovia poľnohospodárskych samospráv V4 rokujú v Českých Židlochoviciach
Najvyšší predstavitelia poľnohospodárskych samospráv rokujú o aktuálnych problémoch v sektore poľnohospodárstva a o riešeniach.
Jarmila Dubravská, odbor poľnohospodárstva a služieb SPPK
Dovoz a vývoz poľnohospodárskych a potravinárskych výrobkov za mesiace január až marec 2016 a 2015
V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roku sa saldo zahraničného obchodu s poľnohospodárskymi a potravinárskymi výrobkami zvýšilo.
Tatiana Belová, odbor potravinárstva a obchodu SPPK
Sága glyfosát pokračuje: ani tretí návrh Európskej komisie nebol schválený
S najviac používanou herbicídnou aktívnou látkou to už začína vyzerať veľmi povážlivo, pretože scenár zákazu jeho používania v EÚ po 30.06.2016 začína dostávať úplne realistické kontúry. To sa ešte pred pár mesiacmi zdalo byť absolútne nemysliteľné.
Igor Šarmír, odbor potravinárstva a obchodu SPPK
Počet hydiny spolu sa v roku 2015 na Slovensku zvýšil
Celkový počet hydiny sa medziročne zvýšil. Ročne sa vyváža 19 % živej hydiny. Sektor vie medziročne pokryť vyšší dopyt v prípade, ak by sa zvýšili odbytové ceny.
Jarmila Dubravská, odbor poľnohospodárstva a služieb SPPK
Celoslovenské dni poľa 2016
Po piatykrát sa v Dvoroch nad Žitavou pri Nových Zámkoch uskutočnili Celoslovenské dni poľa. Spoluorganizátorom podujatia bola aj Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Taliansko pozná recept na mliečnu krízu
Taliansko zavedie povinné označovanie krajiny pôvodu pri mliečnych výrobkoch, oznámil v pondelok 6. júna premiér Matteo Renzi. Mliečne výrobky tak budú mať označenie „vyrobené v Taliansku“ alebo „vyrobené v EÚ/mimo EÚ“.
Peter Cyprich, tlačový odbor SPPK
Staneme sa konzumentmi starých bezpečných potravín?
Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora nesúhlasí s návrhom darovať potraviny po uplynutí dátumu minimálnej trvanlivosti na charitu.
Tatiana Belová, odbor potravinárstva a obchodu SPPK
Na návšteve: V PD Hlohovec
Máloktorý poľnohospodársky podnik má také široké portfólio činností, ktorým sa venuje, ako Poľnohospodárske družstvo Hlohovec.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Podpoľanci objavovali vlastné chute
V Lieskovom sa 4. júna 2016 piatykrát stretli miestni kulinári na Tradičnej chuti Podpoľania, aby objavili pôvodné jedlá svojho regiónu.
RPPK Zvolen
Do pozornosti
AMO – zrkadlo poľnohospodárstva
Emil Macho, predseda SPPK: „Nesmieme si zničiť 38% sebestačnosť v chove ošípaných na Slovensku. AMO môže slovenskému poľnohospodárstvu vystaviť totálne zrkadlo.“
Zelená nafta je podporou aktívnych poľnohospodárov
Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora (SPPK) víta spustenie výzvy na Zelenú naftu pre poľnohospodárov. Ide o veľmi žiadané systémové opatrenie na výraznejšiu a dlhodobejšiu podporu slovenského poľnohospodárstva.
Žatevný monitoring - 32. týždeň
Tohtoročná žatva je takmer na konci. Pozrite si doposiaľ zaznamenané úrody a priebeh žatvy v jednotlivých regiónoch.
Farmár Fest 2019
Prvú septembrovú nedeľu pozývame všetkých na druhý ročník farmárskeho podujatia s názvom Farmár Fest 2019, ktorý sa uskutoční v areáli Nestville Park. Čaká na vás množstvo výstav, súťaží a rodeo show.
Priemerný evidenčný počet zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v 1. polroku 2019
V 1. polroku 2019 v potravinárskom priemysle pracovalo 32 190 zamestnancov. Oproti 1. polroku 2018 sa stav zamestnancov zvýšil o 66, čo predstavuje 0,2 %.