Nábory žiakov na stredné odborné školy v plnom prúde

Každý rok sa stredné odborné školy snažia prilákať žiakov základných škôl. Stredné odborné školy, ktoré sú zamerané na poľnohospodárstvo to majú omnoho ťažšie, ako ostatné stredné školy. Dlhodobo sa na poľnohospodárov aj mnohí rodičia pozerajú „cez prsty“ a napriek tomu, že už dávno neplatí, že robiť na farmu môže ísť ten, kto sa nerád učí a nič nevie, stále v našej spoločnosti pretrváva trend podceňovania aj poľnohospodárskeho odborného školstva. Preto sa školy snažia propagovať svoju činnosť na rôznych podujatiach, od účasti na výstavách až po organizovanie dní otvorených dverí či náborov priamo na základných školách často v spolupráci so zamestnávateľmi.
 
Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora je už dlhoročne aktívna pri propagácii stredného odborného školstva. Spolupracuje so školami, podľa platnej legislatívy plní úlohy v odbornom školstve. Od roku 2015 sa naši členovia zapojili aktívne aj do duálneho systému vzdelávania a aj keď systém má mnohé nedostatky, snažia sa zamestnávatelia hľadať a pripravovať žiakov pre prax. Potrebná je spolupráca so strednými školami, ale aj s rodičmi, ktorí často rozhodujú o budúcnosti svojich detí.
 
Prinášame ponuku Strednej odbornej školy v Pruskom, ktorá poskytuje vzdelávanie žiakov v oblasti poľnohospodárstva, potravinárstva, obchodu, služieb, agropodnikania či lesokrajinárstva. SOŠ v Pruskom patrí medzi tie stredné odborné školy, ktoré aktívne spolupracujú so zamestnávateľmi a prispôsobujú vzdelávacie programy požiadavkám praxe.  Škola je aktívna pri spolupráci so zamestnávateľmi nielen z regiónu, ale aj na celoslovenskej  úrovni.
 
Viac informácií nájdete v prílohe.

 

Dokumenty na stiahnutie

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce