Informácie k dodatkom SPF k nájomným zmluvám
Podľa nám dostupných informácií, nebol prijatý vzájomný konsenzus ministra Jána Mičovského s generálnou riaditeľkou SPF Gabrielou Bartošovou, a teda SPF naďalej trvá na rozhodnutí zasielať návrhy dodatkov k nájomným zmluvám.
Jozef Artim, ústredný riaditeľ SPPK
SPPK reaguje na sto dní vlády MPRV SR
Po úvodnom zoznamovaní sa s rezortom dnes od vedenia Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR očakávame riešenie skutočných problémov, ktoré sa čo najrýchlejšie pretavia do konkrétnych riešení.
Tlačový odbor
Výroba cukru na Slovensku bude zelenšia
FOTOREPORTÁŽ: Jeden z posledných pilierov potravinovej sebestačnosti na Slovensku – cukrovarnícky sektor – ozeleňuje výrobu.
zo Serede a POD Abrahám Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Vymizne sladovnícky jačmeň zo slovenských polí?
Pivovarníctvo a sladovníctvo sú jednými z mála odvetví, ktoré nakupujú väčšinu svojich vstupov od slovenských dodávateľov. V prípade sladovníctva ide o 88% vstupov a viac než 70% z toho tvoria náklady za sladovnícky jačmeň. V prípade pivovarníctva je to až 95% vstupov.
SZVPS
Obvyklá výška nájmu za rok 2019
Na webovom sídle rezortného ministerstva bola zverejnená informácia o obvyklej výške nájomného.
MPRV SR
Viacnásobné deklarácie - list rezortnému ministerstvu
Úrad SPPK odoslal v súvislosti s dlhodobým problémom viacnásobných deklarácií, vrátane úmyselných naddeklarácií, list na rezortné ministerstvo. V liste informujeme o závažnosti problému, ale aj navrhovaných riešeniach.
Odbor poľnohospodárstva a služieb
Kedy vzniká prevádzkovateľovi povinnosť registrovať prevádzku ako potravinársky podnik?
Prinášame Vám informácie týkajúce sa podmienok registrácie prevádzkarní vyplývajúce z európskej a slovenskej legislatívy.
Miroslava Kosibová, Legislatívny odbor
Vláda schválila najväčší balík opatrení pre podnikateľov
Vládny kabinet schválil balík 114-tich opatrení z dielne rezortu hospodárstva, nazývaný aj „lex korona“. Ide o najväčší balík na zlepšenie podnikateľského prostredia a zníženie administratívneho zaťaženia v modernej histórii Slovenska
Ministerstvo hospodárstva SR
Počúvajme argumenty!
Táto neskoršia reakcia je reakcia na komentár Antona Marcinčina „Počúvajte agrokampane!“ (Hospodárske noviny, 2.6.2020). Vzťahuje sa skôr na kredit autora ako na kredit komentára.
Jozef Artim, ústredný riaditeľ SPPK
O vývoji zahraničného obchodu s agrokomoditami aj v Téme dňa na TA3
Predseda SPPK Emil Macho diskutoval v utorok 23. júna v relácii Téma dňa o aktuálnom vývoji zahraničného obchodu s agropotravinárskymi výrobkami.
TA3
Do pozornosti
Nový predseda RPPK Trenčín prichádza s tromi víziami
Regionálna poľnohospodárska a potravinárska komora Trenčín má po 12 rokoch nového predsedu. Valné zhromaždenie zvolilo koncom júla na najbližšie tri roky do čela komory Barnabáša Kováča zo Žihlavníka, s.r.o. z údolia v Omšení. Skúsený manažér vystriedal dlhoročného predsedu Miroslava Maxona.
Zomrel podpredseda RPPK Nové Zámky Jozef Öszi
S hlbokým zármutkom oznamujeme, že nás vo veku 67 rokov navždy opustil Ing. Jozef Öszi. Posledná rozlúčka so zosnulým bude 26. augusta o 14:00 hod v Komárne.
Žatva roku 2021 k 32. týždňu, aktuálne k 19.8.2021
Po 32. týždni boli hustosiate obilniny pozberané na 91 %, repka na 99 % výmery.
Priemerný evidenčný počet zamestnancov v potravinárstve v 1. polroku 2021
V 1. polroku 2021 v potravinárskom priemysle pracovalo 31 363 zamestnancov. Oproti 1. polroku 2020 sa stav zamestnancov znížil o 47, čo predstavuje zníženie o 0,1 %.
Priemerná mesačná mzda zamestnancov v potravinárstve v 1. polroku 2021
V 1. polroku 2021 dosiahla priemerná mesačná mzda v potravinárskom priemysle úroveň 1 112 EUR. Oproti 1. polroku 2020 to predstavuje nárast o 3,4 %.