Tradičná chuť Hontu (pozvánka)

Tradičná chuť Hontu (pozvánka)

Jubilejný 10. ročník Tradičnej chuti Hontu sa uskutoční už túto sobotu 9. septembra v areáli OcÚ Hontianske Tesáre. Nebude chýbať bohatý kultúrny program, no najmä výborné tradičné jedlá z tohto regiónu. Ste srdečne vítaní!

RPPK Krupina

04.09.2017

Deň turčianskeho vidieka (pozvánka)

Deň turčianskeho vidieka (pozvánka)

Pozývame Vás na 8. ročník podujatia Deň turčianskeho vidieka, ktorý sa uskutoční v nedeľu 17. septembra 2017. Čaká na Vás oslava turčianskeho vidieka, jeho pracovitých ľudí, tradícií, prezentácia kvalitných regionálnych produktov a mnoho ďalšieho. Plagát podujatia nájdete v článku.

TRPPK Martin

04.09.2017

Aj my môžeme pomôcť v boji proti nekalým obchodným praktikám

Aj my môžeme pomôcť v boji proti nekalým obchodným praktikám

Verejná konzultácia Európskej komisie k fungovaniu potravinového reťazca má byť podkladom k príprave opatrení na zlepšenie postavenia poľnohospodárov. Dotazník je prístupný už aj v slovenskej verzii.

MPRV SR

31.08.2017

Žatva na väčšine Slovenska ukončená, prebieha príprava pôdy pod oziminy

Žatva na väčšine Slovenska ukončená, prebieha príprava pôdy pod oziminy

V 34. týždni bola žatva na väčšine Slovenska ukončená, vo vyššie položených okresoch žatva postupne končí. Po zbere obilnín poľnohospodári vykonávajú prípravu pôdy pod oziminy. Zberové a pozberové práce spomalili dažde na väčšine územia Slovenska.

Odbor poľnohospodárstva a služieb SPPK

Klúč |  30.08.2017

Priemerný evidenčný počet zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v 1. polroku 2017

Priemerný evidenčný počet zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v 1. polroku 2017

V 1. polroku 2017 v potravinárskom priemysle pracovalo 31 044 zamestnancov. Oproti 1. polroku 2016 sa stav zvýšil o 1 581 zamestnancov, čo predstavuje 5,4 %.

Tatiana Belová, Odbor potravinárstva a obchodu SPPK

Klúč |  28.08.2017

Priemerná mesačná mzda zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v 1. polroku 2017

Priemerná mesačná mzda zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v 1. polroku 2017

V 1. polroku 2017 dosiahla priemerná mesačná mzda v potravinárskom priemysle úroveň 882 EUR. Oproti 1. polroku 2016 to predstavuje nárast o 8,3 %.

Tatiana Belová, Odbor potravinárstva a obchodu SPPK

Klúč |  28.08.2017

Deň cukrovej repy v Seliciach

Deň cukrovej repy v Seliciach

Cukrová repa na Slovensko patrí. Je to jediná plodina, ktorá sa pestuje na výmere dvoch desiatok tisíc hektárov a celú úrodu dokážeme aj spracovať. Nech sa teda pestovateľom, ale aj spracovateľom v kampani darí.

Jarmila Dubravská, zástupca SPPK v EHSV

25.08.2017

Seminár ÚHS bude už v októbri

Seminár ÚHS bude už v októbri

Únia hydinárov Slovenska aj v tomto roku organizuje na Podbanskom odborný seminár určený chovateľom hydiny, spracovateľom, výrobcom krmív, dodávateľom technológii a ďalším odborníkom. Seminár sa uskutoční 3. októbra.

Únia hydinárov Slovenska

25.08.2017

Žatevný monitoring - 33. týždeň

Žatevný monitoring - 33. týždeň

V 33. týždni bola žatva v južných okresov ukončená, vo väčšine severných okresov postupne vstupuje do záverečnej fázy.

Odbor poľnohospodárstva a služieb SPPK

Klúč |  25.08.2017

O duálnom vzdelávaní aj v lete

O duálnom vzdelávaní aj v lete

V rámci kampane so Štátnym inštitútom odborného vzdelávania sa v stredu 23. augusta uskutočnila diskusia o možnostiach vzdelávania v systéme duálneho vzdelávania v agropotravinárskom odvetví. Hosťom diskusie bol predseda PD Mestečko Peter Ježo, ktorý má s duálom aktívnu skúsenosť.

Matej Korpáš, Tlačový odbor SPPK

24.08.2017

Do pozornosti

Ako zabezpečovať servis technických porúch zo zahraničia

​Agrorezort pomôže výrobcom potravín, ktorí potrebujú opravu svojich technologických zariadení od zahraničných subjektov. Po dohode s Ministerstvom vnútra SR sekcia potravinárstva navrhuje nasledovný postup.

Zákon o niektorých mimoriadnych opatreniach v súvislosti so šírením COVID-19 a v justícii

S cieľom uľahčiť občanom a podnikateľom v týchto neľahkých časoch uplatňovanie ich práv pre súdom sa zákonom prerušujú premlčacie, prekluzívne (tzv. prepadná) a procesné lehoty do 30. apríla 2020.

Pomôžme si navzájom a nájdime si vysokoškolákov do praxe cez projekt AZU

Dočasný výpadok pracovných síl sa môže dať nahradiť aj v čase koronavírusových obmedzení, a to napríklad aj prostredníctvom projektu AZU – Aktivita zvyšuje úspech, ktorý je zastrešený Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Copa-Cogeca vzdala hold všetkým, ktorí pracujú na riešení krízy verejného zdravia

Copa-Cogeca urobí všetko, čo je v jej silách, aby zaistila, že potravinové systémy budú aj naďalej fungovať trvalo udržateľne a efektívne.

EK je pripravená naďalej podporovať agropotravinárske odvetvie EÚ

Po vypuknutí koronavírusu agropotravinárske odvetvie Európskej únie preukazuje svoju odolnosť a naďalej poskytuje Európanom kvalitné a bezpečné potraviny. Poľnohospodári a výrobcovia však čelia ťažkostiam a zvyšujúcemu sa tlaku. Jednou z priorít Komisie zostáva zaistenie potravinovej bezpečnosti a efektívny potravinový dodávateľský reťazec na celom kontinente.

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce Prenájom a predaj stavebných strojov a doplnky