Reakcia zamestnávateľov na zvýšenie minimálnej mzdy
Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení SR považuje zvýšenie minimálnej mzdy skôr za politické opatrenie než za odraz aktuálneho ekonomického vývoja.
AZZZ SR
Hovorme
Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora zorganizovala 3. ročník celoslovenskej súťaže Hovorme o jedle. Od 12. do 16. októbra 2015 sa do projektu zapojí 454 základných škôl vrátane špeciálnych základných škôl, ktorých deti sa aj takouto hravou a súťažnou formou budú učiť o správnej výžive a správnom fungovaní ľudského organizmu.
Mgr. Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Nové funkčné obdobie EHSV pod vedením Georga Dassisa
Prvé plenárne zasadnutie novozloženého Európskeho hospodárskeho a sociálneho výboru zvolilo nového predsedu na funkčné obdobie 2015 – 2018. Zároveň boli zvolení aj predsedovia skupín, podpredsedovia, členovia skupín, členovia monitorovacích stredísk a poradných výborov.
Ing. Jarmila Dubravská, PhD., SPPK
V Seliciach úradovala kráľovná polí
Na Dni poľa kukurice 8.10.2015 sa hovorilo aj o úrode kukurice a vyplácaní priamych platieb poľnohospodárom.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Pozvánka na Deň prvovýrobcov mlieka
Pozývame vás na Deň prvovýrobcov mlieka, ktorý sa uskutoční 15. októbra v Sielnici.
Slovenský zväz prvovýrobcov mlieka
Memorandum o spolupráci pri uplatňovaní zníženej sadzby DPH na vybrané potraviny
Predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Milan Semančík sa 7. októbra 2015 svojím podpisom pripojil k ďalším signatárom memoranda.
Mgr. Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Správa z C-C – september 2015
Referát z posledných akcií Copa-Cogeca.
Odbor poľnohospodárstva a obchodu
Hydinári po roku opäť do Tatier
V hoteli Permon na Podbanskom sa 12. novembra 2015 uskutoční tradičný medzinárodný seminár Únie hydinárov Slovenska.
Únia hydinárov Slovenska
Liptovčania poďakovali za úrodu v tradičnom duchu
Niekoľko sto návštevníkov zažilo 4. októbra 2015 autentickú atmosféru jesenného poďakovania za úrodu na Liptove.
Peter Cyprich
Diskusia o súčasnom stave a budúcom vývoji
Pozývame vás na diskusia o súčasnom stave a budúcom vývoji slovenského poľnohospodárstva s poprednými lídrami slovenského poľnohospodárstva. 27.októbra 2015, Radisson BLU Carlton Hotel, Bratislava.
Do pozornosti
Pracovné raňajky s europoslancami
Posledné rokovanie Konzorcia sa uskutočnilo vo forme pracovných raňajok s českými poslancami Európskeho parlamentu v Štrasburgu 15. januára 2019. Europoslancom bola v priebehu raňajok distribuovaná pozícia Konzorcia k legislatívnym návrhom na SPP po roku 2020, doplnená o predstavenie Konzorcia ako takého.
Hľadajme najväčšieho Slováka sami v sebe
V obchodoch nájdeme z 10 potravín len 4 slovenské. SPPK predstavila verejnosti najnovší prieskum podielu domácich potravín v obchodoch.
Komunikácia vedeckej neistoty: prístup na zvýšenie transparentnosti
Vedeckej neistote porozumie rôznorodé publikum len vtedy, keď je komunikácia prispôsobená ich potrebám. Nová príručka Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín pomôže pri komunikácii vedeckej neistoty zvýšiť transparentnosť vedeckých odporúčaní.
Emil Macho o prioritách v sektore v Správach a komentároch
Predseda SPPK Emil Macho hovoril o aktuálnom stave v agrosektore aj vo večerných Správach a komentároch na RTVS. V rozhovore predstavil priority na aktuálny rok a dotkol sa aj veľmi dôležitého vzdelávania spotrebiteľa.
Rok 2018 považujeme za prelomový
Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora hodnotí rok 2018 ako kľúčový, počas ktorého sa podarilo presadiť viaceré zásadné témy súvisiace s ozdravením slovenského poľnohospodárstva a potravinárstva.